Російська атака на цивільне судно не зупинила роботу нового морського коридору,

зерно,зернові

Рух суден до одеських портів продовжується як на вихід, так і на вхід, попри вчорашній ворожий ракетний удар по цивільному судну в одному з портів.

Про це повідомляє пресслужба Аіністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що наразі шість суден з 231 тис. тонн агропродукції на борту вийшли з портів Великої Одеси та рухаються у напрямку Босфору. Ще п’ять суден очікують на захід до портів під завантаження.

"Рух українським коридором не припинявся попри систематичні атаки росії на портову інфраструктуру", – наголосили у відомстві.

Загалом із 8 серпня 2023 року 91 судно експортувало 3,3 млн тонн агро- та метало- продукції, 116 суден зайшли під завантаження до портів Одеса, Чорноморськ та Південний.

"Сили оборони роблять все можливе, щоб протистояти атакам країни-агресора на портову інфраструктуру. Світ вже зрозумів, що для країни-агресора не існує принципів міжнародного права і ми вдячні партнерам за підтримку засобами ППО", – підсумували у міністерстві.

Як повідомлялося, ввечері 8 листопада російські окупанти атакували цивільне судно під прапором Ліберії під час заходу в один із портів Одещини. Унаслідок удару протирадіолокаційною ракетою Х-31П, троє членів екіпажу-громадян Філіппін отримали поранення, лоцман загинув, також був поранений працівник порту.

Автор: Юлiя Недашківська