Ранкова ворожа атака не зашкодила енергосистемі України,

електроенергія

Ракетна атака росіян зранку 1 травня не завдала пошкоджень енергетичній інфраструктурі та не призвела до необхідності обмеження споживання.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також тривають ремонти на багатьох енергоблоках теплової генерації. Їхні потужності наразі компенсуються роботою переважно гідроелектростанцій, які через водопілля працюють не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби.

Водночас активно працюють електростанції з відновлюваних джерел енергії.

Крім того, зазначають в "Укренерго", триває експорт електроенергії у Молдову, експорт до Польщі наразі не здійснюється.

Польська енергосистема зараз не потребує додаткової електроенергії через зниження споживання під час тривалих святкових вихідних, пояснили в компанії. При цьому, незначний імпорт зі Словаччини продовжується.

До того ж ремонтні бригади "Укренерго" вчора відновили роботу магістральної лінії електропередачі у центральному регіоні, яка була пошкоджена внаслідок ракетної атаки росіян у п’ятницю.

Також ремонтні роботи продовжуються на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак.

Як повідомлялося, внаслідок ворожих обстрілів ввечері 30 квітня та в ніч на 1 травня зафіксовані значні пошкодження мережевої інфраструктури у Дніпропетровській та Херсонській областях.