Зеленський заветує законопроєкт про е-декларації та запропонує правки,

володимир,зеленський

Президент Володимир Зеленський накладе вето на законопроєкт №9534 про відновлення декларування та поверне документ до парламенту з пропозицією відкрити реєстр майнових декларацій чиновників одразу.

Про це повідомивв перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

За його словами, вчора закон повністю підготували на підпис голові Верховної Ради. Після повернення з відрядження до Японії він завізує документ, і його відправлять в Офіс президента.

"За інформацією з багатьох джерел, президент швидко накладе вето. І запропонує свої правки, так щоб декларації були відкриті одразу. Потім парламент десь в 20-х числах вересня підтримає пропозиції до закону і виправить текст по деклараціях", – написав Железняк.

Як повідомлялося, 5 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9534 про відновлення декларування, але під час його розгляду депутати відмовилися підтримати поправку, яка зобов’язувала відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій. Відтак, в ухваленому законі зберіглася норма про те, що реєстр декларацій залишиться закритим протягом року або до завершення воєнного стану.