"Укргідроенерго" отримало 12 мільярдів чистого прибутку

укргідроенерго,гес

Державне ПАТ "Укргідроенерго" за підсумками роботи у 2022 році отримало 11,78 млрд грн чистого прибутку, з них 2,2 млрд грн компанія направить на виплату дивідендів до держбюджету .

Відповідне розпорядження уряду №375-р від 28 квітня оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Документом затверджено річний звіт "Укргідроенерго" та розподіл чистого прибутку товариства за 2022 рік:

  • 2,16 млрд грн – на виплату дивідендів;
  • 3,6 млрд грн – на фінансування відновлення зруйнованого та пошкодженого майна внаслідок ракетних ударів Російської Федерації;
  • 6,02 млрд грн – на розвиток виробництва.

Як повідомлялося, "Укргідроенерго" вже відновило 500 МВт втрачених внаслідок російських атак потужностей і планує відновити ще 1500 МВт.

ПрАТ "Укргідроенерго" у вересні 2022 року замовило Консорціуму "Науково-виробниче об’єднання "Укргідроенергобуд" добудову першої черги та будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС за 35,49 млрд₴ Роботи планується виконати до 2028 року.

"Укргідроенергобуд" виграв торги щодо першої черги станції в 2011 році. Потім із ним укладали угоди за переговорними процедурами. Наразі концерн будує одночасно першу й другу черги, що дозволяє виконувати пов’язані між собою технологічно та сумісні будівельні роботи, а тепер почне ще й третю чергу.

"Укргідроенерго" – найбільша гідрогенерувальна компанія України, до складу якої входять десять станцій на річках Дніпро та Дністер. Одна зі станцій компанії – Каховська ГЕС – була окупована Росією в перші дні війни. Всього на окупованих територіях України знаходиться 35% української генерації електроенергії, за даними Міністерства енергетики.