Міністр культури Олександр Ткаченко подав заяву про відставку

ткаченко

Голова Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав прем’єр-міністру заяву про відставку.

Про це Ткаченко повідомив у четвер у Telegram.

"Приніс сьогодні ввечері Прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни", – зазначив він.

За словами Ткаченка, культура під час війни важлива, бо "це війна не тільки за території, а за людей, а люди – це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього".

На його переконання, що і приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони. "Тому що культура це щит нашої ідентичності й наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших", – підсумував міністр.

Читайте також: Державний телеканал "Дом" витратить 14 мільйонів на зйомки новорічних комедій

Напередодні ввечері президент Володимир Зеленський заявив, що запропонував прем’єру Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Як повідомлялося, держпідприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" (телеканали "Дом" і "UATV") уклало угоду на 33 млн грн на створення серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець" вартістю 33,6 млн₴