"Черговий вкид": Голова Нацбанку Пишний спростував чутки про свою відставку

пишний

Голова правління Національного банку України (Андрій Пишний) спростовує повідомлення про свою відставку, наразі він у складі офіційної делегації України бере участь у Щорічних зборах Світового банку та Міжнародного валютного фонду в Марракеші.

Про це сам Пишний повідомив у "Фейсбуці".

"У перерві між зустрічами зі здивуванням дізнався, що я буцім-то написав заяву про звільнення з посади голови НБУ й обрав для цього саме Марракеш. Ця інформація не відповідає дійсності. Не більше ніж черговий вкид. Працюємо далі, обов’язково повернемося в Україну з результатами", – написав голова НБУ.

Він додав, що під час візиту українська делегація провела перемовини із виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом та його заступником Люком Дрессе.

"Також окремо зустрілися з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером та його заступницею Умою Рамакрішнан. Маємо позитивні відгуки про роботу команди НБУ впродовж року... Колеги відзначили наші професійні дії й під час переходу до керованої гнучкості курсу. Це додає оптимізму із наближенням другого перегляду програми розширеного фінансування від МВФ", – додав Пишний.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила Андрія Пишного головою НБУ 7 жовтня 2022 року. Напередодні Верховна Рада звільнила з цієї посади Кирила Шевченка, який за кілька днів до цього подав заяву про відставку і терміново виїхав з України, пояснивши це проблемами зі здоров’ям.

6 жовтня 2022 року НАБУ повідомило Шевченку про підозру в організації схеми розтрати коштів "Укргазбанку" на загальну суму понад 200 мільйонів гривень. Наразі він переховується від слідства у Відні.

Автор: Михайло Орлюк