В аеропорту "Бориспіль" пояснили, чому хочуть замовити прибирання непрацюючих терміналів за 52 мільйони

борисполь,бориспіль,аеропорт

У міжнародному ааеропорту "Бориспіль" пояснили закупівлю послуг на прибирання непрацюючих терміналів за 52 млн₴

Як наголосили в пресслужбі, хоч летовище наразі й перебуває у простої, є необхідність у прибиранні низки приміщень, оскільки "у дуже малому відсотковому відношенні аеропорт функціонує".

"Незважаючи на те, що аеропорт на час військового стану знаходиться в простої, існує необхідність в підтримці в належному стані виробничих приміщень, оскільки в дуже малому відсотковому відношенні, аеропорт функціонує", – йдеться у повідомленні.

Як наголошують в аеропорту, згідно з умовами тендерної документації, вимоги щодо щоденного, цілодобового та безперервного надання послуг не застосовуються в період дії воєнного стану. Надання послуг починається на підставі письмової заявки від аеропорту.

"Тобто, якщо аеропорт не матиме потреби в прибиранні як в цілому, так і стосовно окремих приміщень, то письмова заявка не буде надаватися, відповідно кошти не будуть витрачатися", – додали в "Борисполі".

Зазначається, що підтвердженням є фіксація в тендерній документації права аеропорту зменшувати обсяг закупівлі послуг у разі виробничої потреби та відсутність обов’язку замовляти послуги в повному обсязі за кожною групою прибирання.

У держпідприємстві додали, що аеропорт є державним підприємством і керується вимогами чинного законодавства з питань публічних закупівель, отже до надання послуг має підготуватися завчасно, провівши всі необхідні процедури.

Як пояснюється, тендерні процедури займають певний проміжок часу, тендери можуть не відбуватися з першого разу і аеропорт може опинитись під загрозою неможливості утримувати свої приміщення в належному стані.

У Борисполі наголосили, що попередня процедура є запорукою нормального функціонування підприємства та швидкого відновлення операційної діяльності аеропорту після перемоги України.

Як повідомлялося, аеропорт "Бориспіль" хоче замовити комплексне прибирання непрацюючих терміналів та паркінгу на майже 52 млн₴ Згідно з тендерною документацією, з 1 серпня 2023 року по 30 липня 2024 року переможець відповідного тендеру повинен буде прибирати місця загального користування та виробничі приміщення в аеровокзалі, паркінгу та інших об’єктах аеропорту.

Завдання також включає прибирання VIP-залу та бізнес-залів у непрацюючих терміналах D і F, миття фасадів аеровокзального комплексу та паркінгу, очищення дахів будівель аеропорту від льоду та бурульок.