Мінінфраструктури анонсувало тендер щодо реставрації мосту Патона

міст

Наприкінці серпня Служба відновлення у Київській області оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт столичного мосту імені Євгена Патона.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури за результатами огляду ключових київських мостів Комісією з перевірки стану мостових споруд.

"Перший етап оцінки стану мостів почався зі столиці. На черзі – мостові споруди в інших регіонах. Особливу увагу приділимо позакласним об’єктам з великою інтенсивністю руху та важливими з точки зору логістики і мобільності населення", – зазначив заступник міністра Сергій Деркач.

Зазначається, що першими обʼєктами огляду стали міст ім. Є.Патона та міст Метро у Києві. Експерти провели візуальний огляд об’єктів, зафіксували на відео та фото найбільш критичні пошкодження мостів.

Зокрема, було виявлено суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізна корозія балок у місцях зʼєднання з поперечними вузлами. усі ці пошкодження будуть внесені до акту огляду за результатами перевірки.

У січні 2023 року замовником робіт з реставрації мосту Патона стала Служба відновлення Київської області, але балансоутримувачем об’єкта залишається Київська міська адміністрація.

Міст Патона та міст Метро мають пропускну здатність 150 тисяч транспортних засобів на добу.

Як нагадали у міністерстві, комісія з перевірки стану мостів в Україні створена на виконання рішення Ради національної безпеки та оборони від 23 червня 2023 року.

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко визнав, що мости Патона та Метро перебувають в аварійному стані. Утім, за його словами, міст Патона два роки тому передали для ремонту в межах проєкту "Велике будівництво", а для ремонту мосту Метро розробляли проєкт на 500 млн євро, який через повномасштабну війну поставили на паузу.