На Закарпатті за гроші киян хочуть побудувати укриття на $400 тисяч

закарпаття

Шевченківська районна державна адміністрація робить укриття в селі Осій Хуського району Закарпатської області за $400 тис.

"Це не жарт. За гроші киян роблять укриття в єдиній області України, де ще нічого ні разу не прилітало", – повідомив депутат Київради Леонід Ємець.

Так, згідно з даними Prozorro, за кошти киян буде побудоване укриття на 140 осіб в селі Осій Хустського району Закарпаття – дитячий табір "Зачарована Долина". Проєктна вартість будівництва складає 14 млн грн, саме така вартість відображена в проєктних розрахунках, договір на проєктування за 360 тис. грн вже підписано.

"Оскільки до цього там вже зробили ремонт на 7,3 млн грн і, судячи з кошторису й вартості робіт, робили по-багатому – двері по 22 тис. грн, кондиціонери – по 160 тис. грн, душові кабіни – по 32 тис. грн, та, судячи з вартості унітазів, це таки був Villeroy&Boch і так далі. Окрім цього, в травні туди купили люксовий мікроавтобус за 2 млн грн Hyundai Staria в топовій комплектації Business+ з купою класних фішок – шкіряний салон, звук Bose та красива підсвітку салону", – повідомив Ємець.

Він додав, що за кошти, витрачені на укриття на Закарпатті, можна відремонтувати приблизно 14 укриттів у Києві.